Zaterdag 9 november hebben we ons 50-jarig jubileum gevierd met een fantastisch concert in de Goede Herderkerk in Emmen. Veel oud leden waren ’s middags aanwezig op de reünie. Het was prachtig om elkaar te ontmoeten en herinneringen met elkaar te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Men kon hun tijd bij Le Groupe Evangélique een stukje herbeleven middels een presentatie. Er werd een quiz gespeeld om bepaalde weetjes over het koor te testen. Vervolgens kon men in de kerkzaal genieten van een jamsessie met de vroegere muzikanten, zangers en zangeressen en er werd met z’n allen een lied ingestudeerd dat ’s avonds tijdens het concert werd uitgevoerd. Aan het eind van de middag werd genoten van een heerlijk stamppot buffet.
In een uitverkochte zaal, met ruim 400 aanwezigen, werd met volle teugen genoten van nieuwe, maar ook oude nummers, ondersteund met creatieve muzikale arrangementen onder leiding van het combo dat speciaal voor dit concert met een extra toetsenist Marcel Hilberts, gitarist Rick Hilberts en fluitiste Trijnie Hilberts was aangevuld. Met de juiste belichting en geluid was het plaatje helemaal compleet. Tussen de liederen door was er ook veel samenzang.
Onze voorzitter Rudy en dirigent Margriet verzorgden in vier blokken tijdens het concert een terugblik van de afgelopen 50 jaar.
Een groepje kinderen van de koorleden zongen als verrassing een lied voor hun ouders.
Er kan teruggekeken worden op een prachtig jubileumconcert en wij als Le Groupe Evangélique hopen dit belangrijk werk nog lang te mogen uitvoeren.